Tkanina
Z.K:

Tkanina dekoracyjna w poprzeczne pasy drukowana jest w ten sposób ze każdy pas składa sie z
5 pasów
różnej barwy o szerokościach kolejno 5cm, 8cm.10cm, 7cm i 6 cm
narysuj barwny wzór tej tkaniny i zbuduj funkcje opisująca te tkanine
czy to będzie
y=5cz+8c+10n+7z+6p?
24 lip 01:08
:
A moze tak:
| | ⎧ | czarny gdy 0≤ (x mod 31) <5 | |
| y(x≥0) = | ⎨ | ... |
|
| | ⎩ | pomarańczowy gdy 25≤ (x mod 31) <31 | |
24 lip 10:07
:
Errata:
| | ⎧ | czarny gdy 0≤ (x mod 36) <5 | |
| y(x≥0) = | ⎨ | ... |
|
| | ⎩ | pomarańczowy gdy 29≤ (x mod 36) <36 | |
24 lip 10:14
:
O żesz, m
pomarańczowy gdy 30≤ (x mod 36) <36
24 lip 10:15
Z.K:
To jest 1 klasa i jeszcze modulo nie było .
Jak najprościej zeby było
24 lip 10:51
:
| | ⎧ | czarny gdy 0+36k ≤ x <5 +36k | |
| y(x)= | ⎨ | ... | dla k∊N
|
| | ⎩ | pomarańczowy gdy 30+36k≤ x <36 +36k | |
24 lip 11:33