Rozwiązaniem równania z+1/z−1 = (i − 1)^ w ciele liczb zespolonych jest liczba:
Tomek: Rozwiązaniem równania z+1/z−1 = (i − 1) w ciele liczb zespolonych jest liczba:
z=1/2+1/3i
Może ktoś potwierdizć czy jest ok?
17 lip 21:33
17 lip 21:42
Tomek: Mój bład, faktycznie wychodzi tyle co podałeś, dzięki
17 lip 21:48
Mila:
Napisz porządnie równanie :
Ułamki piszemy za pomocą dużej litery U :
U{licznik} {mianownik} bez tej spacji między klamrami.
U góry widać jakby miała być potęga po prawej stronie.
17 lip 23:03
Z.K:
Bo to można odczytac tak np
Albo zapisz to tak
albo
(z+1)/(z−1)=i−1
17 lip 23:58