Miasto A i miasto B
Z.K:

Dwaj motocykliści chcieli wypróbowac swoje motory jezdząc tam i z powrotem od miasta A do
miasta B
Wyjechali jednocześnie jeden z A drugi z B
Pierwszy raz spotkali sie w odległości 100km od B , a drugi raz spotkali sie w odległości 50 km
od A
a) Oblicz odległośc |AB|
b) Wprowadz także jeszcze jedna dana abys mógł obliczyc srednia prędkość kazdego z
motocyklistów
Tak sie zastanawiam jak oni mogli sie drugi raz spotkać?
17 lip 00:24
wredulus_pospolitus:
Jeden jedzie o wiele szybciej niż drugi
17 lip 00:25
wredulus_pospolitus:
1. Z danych zadania wiemy, że |AB| > 150 = 50 + x + 100
x+50 | | 200+x | |
| = |
| −−−> x =  |
100 | | x | |
2. A daną jaką musisz wprowadzić to np. po jakim czasie od wyruszenia spotkali się po raz
pierwszy.
17 lip 00:34