matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Prędkoścc punktu
Qi Pa :
Ruch punktu po prostej określony jest za pomocą wzoru s=2t
3
−t
2
+2 gdzie s−droga t−czas . Znależc prędkośc punktu w chwili t=3 v=s'(t)=6t
2
−2t =6*9−6=48
8 lip 22:04