4√2 | ||
p= | ||
q |
4√2 | ||
( | )2+q2=12 | |
q |
32 | |
+q2=12/*q2 | |
q2 |
12−4 | ||
q12= | =4 >0 q1=2 lub q1=−2 (odpada | |
2 |
12+4 | ||
q2= | =8>0 q2=2√2 lub q2=−2√2 (odpada | |
2 |
3 | 3 | 1 | 1 | |||||
(26x=23/2 6x= | x= | * | = | |||||
2 | 2 | 6 | 4 |
1 | ||
26y=21 6y=1 y= | ||
6 |
1 | ||
64x=2 x= | ||
6 |
1 | ||
64y=2√2 y= | ||
4 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
Rozwiązaniem jest x= | i y= | lub x= | i y= | |||||
4 | 6 | 6 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |