a2√3 | ||
PABC | ||
4 |
1 | ||
Trójkąty EDB1, GFC1, HJA1 to trójkaty równoboczne o bokach długości | a | |
3 |
a2√3 | 19a2√3 | a2√3 | a2√3 | |||||
PP= | +3* | = | +3* | = | ||||
4 | 4 | 4 | 36 |
a2√3 | a2√3 | 4a2√3 | a2√3 | |||||
= | + | = | = | |||||
4 | 12 | 12 | 3 |
a | ||
bok małego trójkąta równy jest | ||
3 |
a2√3 | a2√3 | |||
więc Pgwiazdy = 12* | = | <−−− trochę mniej zabawy. nie sądzisz | ||
9*4 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |