Równanie
Mi Ka:
Takie równanie
log4*log3*log2x=0
Założenie:
x>0
log3*log2x>0
log2x>0
x>1
log3log2x=40=1
log2x=31=3
log2x=3
x=23=8
4 lip 18:48
wredulus_pospolitus:
popraw równanie
log4* <−−−− coś takiego nie ma sensu
to tak jakbyśmy mieli sin*cos*tgx = 0 <−−−− to nie ma sensu
4 lip 19:11
wredulus_pospolitus:
może chodziło o log
4(log
3(log
2x)) = 0
4 lip 19:11
Mi Ka:
Witam

W ksiązce jest tak
log
4log
3log
2x=0
Chciałem sobie ulepszyć
4 lip 19:13
wredulus_pospolitus:
a widzisz ... nie ma znaku
*
4 lip 19:29
Jolanta: 40=1
log3 log2x=1.
31=log2x
23=x
x=8
4 lip 21:51
Jolanta:
4 lip 21:52