Wykres funkcji
Mi Ka:
W przedziale [−π,π] wykreślić funkcje
h(x)=[cosx]
gdzie [z] oznacza częśc całkowita liczby z
3 lip 01:38
Mi Ka:
Jeszcze było polecenie zeby wykreślic g(x)=sgn(x
2−1)
Tak wyglądałby ten wykres dla funkcji g(x)
3 lip 01:46
wredulus_pospolitus:
ok ... a f(x) masz tutaj
3 lip 02:17
Mi Ka:
h(x)=[cos(x)]
| 1 | | 1 | |
{0 dla − |
| π<x<0 czyli 0 dla − |
| π≤x<0 |
| 2 | | 2 | |
{1 dla x=0
Według mnie to tak by wyglądało do wykresu
Wykres zrobie w drugim poście
3 lip 02:42
Mi Ka:
Jak pisałem to wysłales .
Dziękuje CI za pomoc
Dobrej nocy
3 lip 02:44