1 | 3 | |||
1)cosα<0 α∊( | π, | π) | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
cos2α> | stąd cosα> | lub cosα <− | ||||
4 | 2 | 2 |
1 | ||
cosα<− | ||
2 |
π | ||
cosα=cos(π− | ) | |
3 |
2 | ||
cosα=cos | π | |
3 |
2 | 2 | |||
x= | π+2kπ k∊Z lub x=− | π+2kπ k∊Z | ||
3 | 3 |
2 | 2 | |||
k=0 x= | π (należy ) lub x=− | π (nie należy ) | ||
3 | 3 |
4 | 2 | |||
k=−1 x=− | π (nie należy ) lub x=−2 | π(nie należy | ||
3 | 3 |
2 | 4 | |||
k=`1 x=2 | π (nie nalezy) lub x= | π (należy) | ||
3 | 3 |
1 | 2 | 4 | ||||
cosα<− | α ∊( | π. | π) dla przedziału (0,2π) | |||
2 | 3 | 3 |
2 | 4 | |||
Aby ta nierównośc była bezwarunkowa α∊( | π, | π) | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |