Zbiory rozmyte
Jakub:

Dane są dwa zbiory rozmyte:
𝐴 = { (𝑥, 𝜇𝐴(𝑥));𝑋} i 𝐵 = { (𝑥, 𝜇𝐵(𝑥));𝑋},
gdzie 𝜇𝐴(𝑥) = 𝐿(𝑥; 30,75), 𝜇𝐵(𝑥) = 𝑡𝑟(𝑥; 10,50,100,150) oraz 𝑋 = [0,150].
Dla wyżej zdefiniowanej pary zbiorów naszkicuj wykresy funkcji przynależności w jednym układzie
współrzędnych. Następnie wyznacz zbiory rozmyte będące:
− sumą zbiorów A i B
− dopełnieniem zbioru A
Dla każdego powyższego zbioru wyznacz zbiór L, wzór na funkcję przynależności 𝜇 oraz
zaprezentuj jej szkic
Dobrze jest wykres funkcji naszkicowany? Ktoś pomoże przy dalszej czesci?