koło 8 klasa
mam pytanie:

jak policzyc pole i obwód tej figury r=2 wszystkich kół górne koła styczne zewnetrznie, srodek
trzeciego kola
w srodku pomiedzy krancowymi jakby punktami dwóch pierwszych kól
5 cze 14:42
wmboczek: obwody = górne koła dają po 3/4, a dolne 1/2
pola = górne dają koła po 3/4, a dolne 1/2, a w środku prostokąt
5 cze 14:54
mam pytanie: niestety nie do końća rozumiem... czy można bardziej łopatologicznie?
5 cze 16:09
.:
Jeszcze raz wyjaśnij jak wygląda położenie tych trójkątów względem siebie
5 cze 17:15
wmboczek:
5 cze 17:21
mam pytanie: już mnie oświeciło, Dziekuję

!
5 cze 17:59