1 | √1+2t−3 | |||
1+log2cos(2πx)+log22cos(2πx)+log23cos(2πx)+.........≤ | lim t→4 | |||
2 | √t−2 |
1 | ||
L = | ||
1−log2cos(2πx) |
1 | 1+2t − 9 | (√t+2) | ||||
P = | * limt−>4 | * | = | |||
2 | t−4 | √1+2t+3 |
1 | √t+2 | 1 | 4 | 2 | ||||||
= | limt−>4 2* | = | *2* | = | ||||||
2 | √1+2t+3 | 2 | 6 | 3 |
1 | 2 | 1 | |||
≤ | −−−> 1 ≤ −2log2cos(2πx) −−−> log2cos(2πx) ≤ − | −−−> | |||
1−log2(cos(2πx) | 3 | 2 |
√2 | ||
−−−> log2cos(2πx) ≤ log2(√2/2) −−−> cos(2πx) ≤ | −−−> cos(2πx) ≤ cos(π/4) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |