Układ ....
Qi Pa :
Jak się zabrać za taki układ równań
{xlogyz+zlogyx=512
{ylogzx+xlogzy=8
{zlogxy+ylogxz=2√2
9 maj 23:57
Bogdan:
Podpowiedź: alogcb = blogca
10 maj 16:57
.:
A wyprowadzenie podpowiedzi tylko troszeczkę upierdliwe:
alogbc = blogb (alogbc) = blogbc * logba = blogb (clogba) = clogba
10 maj 17:22
Eta:
A ja bez "upierdliwości"

a
logcb=b
logca
log
cb=x to b= c
x
L=a
x , P=( c
x)
logca = c
logcax=a
x
L=P
10 maj 17:54
Qi Pa :
Dziękuje wszystkim za pomoc w rozwiązaniu
Wyszło mi po rozwiązaniu
x=16
y=2
z=4
10 maj 19:56
Mi Ka:
Ojjj. Przegapiłem jeszcze trzy rozwiązania
2) x=16 y=0,5, z=0,25
Więc w sumie będa 4 rozwiązania tego układu
10 maj 22:27