Wx | −24m+16 | 24m | 3 | |||||
x= | = | = | −1= | m−1 | ||||
W | −16 | 16 | 2 |
Wy | −2m+16 | 1 | ||||
y= | = | = | m−1 | |||
W | −16 | 8 |
3 | 3 | 2 | 1 | 1 | ||||||
1) | m−1>0 | m>1 m> | i | m−1<0 | m<1 m<8 | |||||
2 | 2 | 3 | 8 | 8 |
2 | ||
m∊( | , 8) | |
3 |
3 | 2 | 1 | ||||
2) | m−1<0 m< | i | m−1>0 m>8 brak częsci wspólnej | |||
2 | 3 | 8 |
2 | ||
Dla m∊( | ,8) rozwiązaniem tego ukladu jest para liczb o różnych znakach | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |