ciąg geometryczny
misioo: Oblicz x jeżeli wyrazy 2 , x−1 ,x+1 tworzą ciąg geometryczny
8 mar 23:33
8 mar 23:34
Ewa: (x−1)
2= 2*(x+1}
i rozwiąż
8 mar 23:34
Bogdan:
Ciąg a1, a2, a3 jest geometryczny wtedy, gdy a22 = a1 * a3
8 mar 23:34
misioo: Fajnie by było Ewa,gdybym umiał rozwiązać to równanie,ale niestety mam z tym problem
8 mar 23:52
Eta:
x
2 −2x +1 =2x +2
x
2 −4x −1=0 Δ= ......
√Δ=...... x
1= ....... x
2=.......
Jeszcze masz problem ?........ czy już dokończysz teraz sam
9 mar 00:05
misioo: Dzięki wielkie,teraz wszystko jasne
9 mar 08:59