Krzywa stożkowa
o rany julek:
Zaklasyfikować krzywą:
2x2−2xy+3y2−2y+1=0
25 kwi 08:04
nero:
2x2−2xy+3y2−2y+1=0 ⇔ ax2+2bxy+cy2+2dx+2ey+f=0
acf+2bde−ae2−b2f−cd2=3≠0
ac−b2=2>0
(2+3)*3=15>0
___________________________
Na Pitagorasa;elipsa urojona
25 kwi 08:14
chichi:
"zaklasyfikowałeś" to ty się właśnie na zamknięty w tworkach, stamtąd nie uciekniesz pisać tych
bredni na które sobie sam odpowiadasz
25 kwi 10:39
Mefistofeles:
Edward Otto tom1 matematyka
Δ=b2−a*c(według twojego oznaczenia )
Δ=(−1)2−(23)=1−6=−5<0 Typ eliptyczny
Teraz mozesz sie pobawić czy to elipsa, czy zbior pusty czy punkt ( do postaci kanonicznej
nalezałoby sprowadzić )
25 kwi 13:35
Mefistofeles:
ma byc 2*3 a nie 23 (pomyłka)
25 kwi 13:36