Macierze 3stopnia- wyznacznik
TastyToeNail: Niech A i B będą macierzami kwadratowymi stopnia 3 spełniającymi warunki det A=2, det B=3.
Obliczyć det[(1/2A)
3] oraz det [A
4(−B)]
Czy w tym zadaniu trzeba po prostu podstawić za A = 2 a za B 3? Czy chodzi tutaj o coś więcej
24 kwi 08:19
wredulus_pospolitus:
A=2 i B=3 ? W życiu ... det(A) = 2 ; det(B) = 3 −−− to tak.
musisz skorzystać z własności wyznaczników macierzy.
Zajrzyj do swych notatek, materiałów bądź zwyczajnie na świecie − wujka google zapytaj o
poradę.
24 kwi 08:43