r. normalny pola jednostki
krawca:

pole w r. normalnym
czy jak mam wykresy rozkładu normalnego i mam obliczone z P(X <15) = Φ(−1) = 0,1587
i mam wykresy np
funkcje gestosci i dystrybuante (1, 2) ponizej x = 15
oraz wykrsy standaryzowane
φ(x) oraz Φ(x) ponizej x=−1
co mozna powiedziec o zielonych polach?
Czy mozna zapisac ze pola w wykresach gornych rownaja sie 0,1587 a w dystrybuanta jak podpisac
dlugosc osi OY? Czy bardziej rownaja sie 15 procentom całego pola? Czy w jaki sposob mozna
podpisac to pole ? Bo potrzebuje skrupulatnego opisu wykresow
i w standaryzacji jak opisac pole f gestosci i os oy w dystrybuancie?
23 kwi 21:08
wredulus_pospolitus:
wartość dystrybuanty w x= 15 równa się polu pod gęstością a co się równe te magiczne 0.1587
23 kwi 21:30
krawca: dystrybuanta to jest ta funkcja druga na gorzej od prawej i tam zaznaczam na osi OY. Czy na
pewno o to chodzi czy o ten 1?
23 kwi 21:32