proszę o rozwiazanie
anna: w trapezie prostokątnym ABCD dłuższe ramię BC tworzy z podstawą AB kąt 450
zaś CD = 5 Punkt M jest jest środkiem boku AC . Na boku AB wybrano punkt N taki
że MN = 6 oraz I∡ MNB I = 300
Wyznacz pole tego trapezu
22 kwi 23:31
tik-tak:
P=48
22 kwi 23:57
Mefistofeles:
Sprawdz treśc
AC to przekatna a nie bok i zrob rysunek najpierw
Potem wypisz sobie wzory np na pole trapezu
22 kwi 23:58
anna: przepraszam ale pomyliłam treść
w trapezie prostokątnym ABCD dłuższe ramię BC tworzy z podstawą AB kąt 450
zaś CD = 5 Punkt M jest jest środkiem boku BC . Na boku AB wybrano punkt N taki
że MN = 6 oraz I∡ MNB I = 300
Wyznacz pole tego trapezu
23 kwi 06:22
anna: dziękuję już zrobiłam
23 kwi 07:30