matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Reguła
Mati:
Jaka liczba jest ukryta pod x, jeśli liczby tworzą pewną regułę. Podaj tę regułę.
19 kwi 23:40
Rob:
zasada jest następująca: 1 x 3 +1
2
= 4 3 x 5 +2
2
= 19 4 x 5 + 3
2
= 29 5 x 6 + 4
2
= 46
23 kwi 11:05
Mati:
Dziękuję
23 kwi 20:50