matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozwiąż równanie
paweł:
2
Rozwiąż równanie x+x
3
+x
5
+...=
, w którym lewa strona jest sumą wyrazów
3
nieskończonego ciągu geometrycznego o ilorazie z przedziału (−1,1)
15 kwi 10:56
wredulus_pospolitus:
I w którym miejscu napotykasz na problem
a
1
=
q =
warunek dla q
S =
15 kwi 11:08