matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie obliczyc logarytm
dj:
prosze o wytlumaczenie jak obliczyc log
2
2
1
0
0
8 mar 21:22
Eta:
z def, logarytmu : log
2
2
100
= x => 2
x
= 2
100
=> x =2 lub log
a
a
n
= n*log
a
a= n*1=n log
2
2
100
= 100
8 mar 22:49