matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Dowód
me:
wykaż, że cos
4
α + sin
2
αcos
2
α + sin
2
α = 1
12 kwi 15:06
wredulus_pospolitus:
cos
4
a + sin
2
acos
2
a + sin
2
a = cos
2
(cos
2
a + sin
2
a) + sin
2
a = ... już dasz radę samodzielnie to dokończyć
12 kwi 15:47
me:
Tak, dziękuję
12 kwi 15:56