x | ||
∫ | dx | |
cos2x |
1 | ||
dv = | dx , v = tgx | |
cos2x |
1 | ||
Jeżeli nie znamy funkcji pierwotnej do | to | |
cos2x |
1 | cos2(x)+sin2(x) | |||
∫ | dx = ∫ | dx | ||
cos2(x) | cos2(x) |
1 | sin(x) | |||
∫ | dx = ∫dx +∫sin(x)* | dx | ||
cos2(x) | cos2(x) |
1 | sin(x) | cos(x) | ||||
∫ | dx = ∫dx + | − ∫ | dx | |||
cos2(x) | cos(x) | cos(x) |
1 | sin(x) | |||
∫ | dx = ∫dx + | − ∫dx | ||
cos2(x) | cos(x) |
1 | sin(x) | |||
∫ | dx = | + C | ||
cos2(x) | cos(x) |
1 | ||
∫ | dx = tg(x) + C | |
cos2(x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |