matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
styczna
essa:
8x+1
Wyznacz wszystkie styczne do wykresu funkcji f (x) =
, które razem z osiami
x−3
układu współrzędnych ograniczają trójkąt równoramienny.
5 kwi 20:05
wredulus_pospolitus:
8x+1
8x − 24 + 25
25
1. f(x) =
=
= 8 −
x−3
x−3
x−3
2. Jak będzie (pi razy oko) wyglądał wykres funkcji f(x)
Jesteś w stanie to naszkicować
5 kwi 21:02