zagadka
zagadka: Jak nazywa się działanie odwrotne do logarytmowania (nie funkcja tylko działanie!)
4 kwi 12:21
Psychiatryk: Skorzystaj z definicji logarytmu odwróć i wyciągnij wniosek
4 kwi 13:48
zagadka: Rzeczywiście uciekles z psychiatryka
4 kwi 16:33
Jolanta: np log28=3. bo 23=8
4 kwi 22:32
Psychiatryk: @zagadka Po twoim wpisie diagnozuje że powinienes się tam znaleźć
5 kwi 08:59
zagadka: Widze ze z jolą z jednego wydziału jesteście, kiepsko z wami bo nawet juz problemy z czytaniem
miewacie
5 kwi 15:06
Jolanta: Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz Potęgowanie wydaje mi się działaniem odwrotnym do
logarytmowania,ale nie mam wykształcenia matematycznego.Moja przygoda z matematyką na maturze
i
5 kwi 16:57
Jolanta: Uciekło🙂. Moja przygoda z matematyką zakończyła się na maturze i to dość dawno temu Lubiłam
zawsze matematykę i próbuje coś tam jeszcze liczyć
5 kwi 17:01
Adamm:
Mamy logarytmowanie (a, b) → logab, i przez operację odwrotną możemy rozumieć taką operacje @
że (logab)@b = a. Wtedy możemy wziąć c@b = b1/c
Albo z drugiej strony a#(logab) = b to możemy wziąć a#c = ac
6 kwi 15:13
Adamm: Biorąc pod uwagę że zadanie nie jest precyzyjnie napisane, możliwe że nie o to chodziło. Ale to
już wina autora
6 kwi 15:18
.:
6 kwi 15:48
Psychiatryk: zagadka jesteś zwykłym trollem, poszukaj atencji gdzie indziej
8 kwi 16:32