wykres
asia: oblicz pole miedzy osia OX a miedzy krzywymi
f(x) = 7x+3
x=−10
x=20
jakie dokladnie pola policzyc bo te wykresy jakos mnie myla
30 mar 21:11
wredulus_pospolitus:
−∫
−103/7 (7x+3) dx + ∫
3/720 (7x+3) dx
albo po prostu liczysz:
f(x) = 7x+3
|f(−10)| = ...
f(x) = 0 −−−−> x =

|f(20)| = ...
i liczysz pola dwóch trójkątów prostokątnych
30 mar 21:19
asia: aaa
30 mar 21:36
asia: a tam musi byc chyba −3/7
30 mar 22:17
wredulus_pospolitus:
tak ... oczywiście −3/7
30 mar 22:49
Min. Edukacji: Ja tu krzywych żadnych nie widzę 🙃
31 mar 08:51