matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
geometria płaska
Magdaa_00:
Wewnątrz boków BC, CA, AB trójkąta ABC znajdują się odpowiednio punkty K,M,M , że:
AB
BK
CL
=
=
= k.
MB
KC
LA
|KLM|
Wyznacz za pomocą k stosunek
|ABC|
25 mar 20:14
wredulus_pospolitus:
A
B
pierwsza to na pewno
MB
25 mar 21:10
Magdaa_00:
AM
przepraszam
MB
25 mar 21:13
www:
https://zadania.info/d289/9655650
25 mar 21:17