matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Obliczyc pochodne cząstkowe pierwszego rzędu funkcji f
Boniu:
Obliczyc pochodne cząstkowe pierwszego rzędu funkcji f
xz
g(x,y,z)=x
2
+
+yz
3
y
24 mar 16:46
wredulus_pospolitus:
z
g
x
' = 2x +
y
xz
g
y
' = −
+ z
3
y
2
x
g
z
' =
+ 3yz
2
y
24 mar 18:17