matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wykaż, że...
Kaja:
Wykaż, że ułamek
3
4
1
+3
4
2
+3
4
3
+3
4
4
u=
można skrócić przez liczbę dwucyfrową
5
4
1
+5
4
2
20 mar 00:11
chichi:
3
41
(1 + 3 + 9 + 27)
3
41
*40
3
41
*40
u =
=
=
5
41
(1 + 5)
5
41
*6
5
40
*30
20 mar 00:19
Karolina :
13 mar 13:36