proszę o rozwiązanie
anna: Dane są trzy liczby a ,b i c . Uzupełnij zdania.
Wybierz odpowiedź spośród oznaczonych literami A i B
oraz odpowiedź spośród oznaczonych literami C i D.
Gdy a2 + b2 + c2 = 4 oraz a jest liczbą mniejszą od (− 1) , to suma (b2 + c2 ) jest
A/B .
A) mniejsza od 3 B) większa od 5
Gdy ab ⋅ c = − 1 oraz b < 3 , to a*c jest liczbą C/D .
C) mniejszą od 3 D) większą od − 3
19 mar 21:43
chichi:
a < −1, stąd a
2 > 1, to b
2 + c
2 musi być jakie żeby a
2 + b
2 + c
2 = 4 ?
19 mar 21:47
chichi:
| a | |
| c = −1 ⇒ ac = −b, jesli b < 3, to −b > −3  |
| b | |
19 mar 21:50
anna: dziękuję
czyli wynik A D
20 mar 18:13