matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
em:
2
3 + log
2
24
= 3 * 8
1
x
no nie umiem tego zrobić. pomożecie?
8 mar 20:34
Godzio:
zał. x≠0 2
3
* 2
log
2
24
= 3 * 8
1/x
8 * 24 = 3 * 8
1/x
8 * 8 = 8
1/x
8
2
= 8
1/x
1
2 =
x
1
x =
2
8 mar 20:37