matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
liczby pierwsze
modliszka:
Wyznacz liczby pierwsze a, b, c spełniające równanie: a
b
+ 1 = c Dostałam tylko (2,2,5). Wychodzi Wam coś jeszcze?
9 mar 00:49
kerajs:
Nie, gdyż (2
2k+1
+1) mod 3 =( (−1)
2k+1
+1) mod 3 =0 oraz (2k+1)
b
+1=2K>2
9 mar 07:38