matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
ciag
Wara:
a10=512 a2xa6=64 oblicz sume siedmiu poczatkowych elementow tego ciagu geometrycznego
6 mar 20:15
wredulus_pospolitus:
a
2
*a
6
= a
1
2
*q
1+5
= (a
1
q
3
)
2
= 64 a
10
= a
1
*q
9
= 512 do dzieła
6 mar 20:17