funkcja
Wara:

Funkja f określona wzorem patrz rysunek dla każdej liczby rzeczywistej x.
wyznacz całkowite wartosci parametru m, dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosc
najwieksza i ma dwa rozne miejsca zerowe o jednakowych znakach
3 mar 20:24
Wara: no i tutaj wyznaczylem 3 warunki
1)Δ>0
2)a nie moze sie rownac 0
3)x1 razy x2 >0
no to 1) mi wyszło m=−4 46 i m=2
2)m≠5,m≠2,m≠−3
3)m=5,m=2,m=−3
mozliwe ze cos zle policzylem
3 mar 20:30
Wara: i teraz wyniki z 3) mam nie brac pod uwage czy lcizyc jako podwojny pierwiastek? czy wszystko
zwalilem
3 mar 20:31
3 mar 20:48
Wara: dziekuje
3 mar 21:59