funcka
Wara:

jaki jest zbior wartosci funkcji?
Ogolnie jak rozwiazuje to staje w momencie gdzie zamieniam f(X)= x/x−2= (x−2)/x−2+2/x−2=2/x−2+1
wiec p=2 a q=1 ( chyba ze tutaj juz blad popelnilem jakis) no i rysuje ta funkcje a potem biore
pod uwage
bezwglednosc i tutaj chyba jakis blad robie w rysowaniu wiec jakby ktos mi to rozrysowal
wytlumaczyl co sie dzieje
to bylbym bardzo wdzieczny
2 mar 14:45
Aruseq: wartość bezwzględna z x sprawia, że prawa strona pozostaje niezmieniona oraz odbijamy ją
symetrycznie na lewą stronę
2 mar 16:00
Wara: dalej mi coś źle wychodzijak rysuje funkcje to mam x=−3 wiec y = −2/3
x=−2 więc y =−1
x=−1 więc y=−2
i jak maluje juz ta funkcje to nie wyhchodzi mi poprawny wynik z niej
2 mar 17:12
Aruseq: | | 2 | |
Narysuj zwykłą funkcję y=y= |
| podstawiając za x chociażby (−2), (−1), 1, 2, tyle |
| | x | |
wystarczy. Następnie przesuwasz o odpowiedni wektor i kładziesz moduł,
2 mar 17:13
Wara: no tak ale wtedy dalej mi nie wychodzi odpowiedz ktora jest (−∞,0}∪(1,+∞)
2 mar 18:05
ABC:
a po c..j ty rysujesz wykres jak masz polecenie znajdź zbiór wartości ?
| | |x| | | |x|−2+2 | | 2 | |
przekształcasz |
| = |
| =1+ |
| i teraz prosta analiza |
| | |x|−2 | | |x|−2 | | |x|−2 | |
|x|−2 przyjmuje wartości z przedziału <−2;+
∞) itd ..
2 mar 18:39
aa:
| | |x| | |
f(x)= |
| = m , x≠2 i x≠ −2 |
| | |x|−2 | |
|x|=|x|m−2m ⇔ |x|(m−1)= 2m
2m(m−1)≥0
m∊( −
∞,0> U ( 1,
∞)
ZW= m= (−
∞,0>U(1,
∞)
===================
2 mar 22:03
Wara: ja nie ogarniam tego jakas teoria mi tu ucieka ze moge wziac pod uwage tylko mianowni?
a prawidlowa odpowiedz mam (−∞,0)∪(1,∞)
nwm to moj brak wiedzyz teori mow jak do mloksa
3 mar 20:13
Wara: a stop
nie widzialem ostatniego komentarza mb dziekuje sliczne <3
3 mar 20:34
Wara: wszystko juz wiem
3 mar 20:34
3 mar 20:48