Log
Maciek: Log9 z ( 13√27 jak to policzyć
27 lut 14:36
wredulus_pospolitus:
| 1 | |
| = 3 do jakiej potęgi  |
| 3√27 | |
9 = 3
2
| | c | | c | |
logabac = |
| logaa = |
| |
| | b | | b | |
27 lut 14:40
Maciek: Czyli jak mam tam minus to jest zle
27 lut 14:55
.:
Ale gdzie masz minus?
Nie siedzimy w Twojej głowie więc nie wiemy co sobie myślisz.
27 lut 15:43
Maciek: Chodzi mi o to przy liczeniu i odwróceniu tego ułamka
27 lut 15:55
.: Oczywiście że potęga będzie ujemna że względu na to, że było to wszystko w mianowniku
27 lut 16:04
Jolanta: | 1 | |
| =(3*√27)−1=(3*271/2)−1=(3*33/2)−1=3−5/2 |
| 3*√27 | |
27 lut 22:32
Jolanta: log
93
−5/2=x
3
2x=3
−5/2
27 lut 22:45