Funkcja wykładnicza
Martyna : Jak narysować wykres funkcji wykładniczej
F(x)= −3x−2
27 lut 14:33
Psychiatryk: narysuj wykres 3x−2 przesuwajac wykres o 2 w prawo a następnie odbij go względem osi OX
27 lut 14:37
Psychiatryk: przesuwjąc wykres 3x
27 lut 14:38
Mila:

1)
y=3x
2) T
[2,0]⇒
y=3x−2
3) symetria względem OX⇒
f(x)=−3x−2
27 lut 14:41
wredulus_pospolitus:
a(x) = 3x
odbijamy względem osi OX i mamy:
b(x) = −3x
przesuwamy o 2 w prawo i mamy
c(x) = −3x−2
27 lut 14:42
Maciek: Dziękuję bardzo za pomoc
27 lut 14:56