wykaż
wiki: wykaż że ciąg o wyrazie ogólnym an= −12n−1 jest artmetyczny
8 mar 20:02
Tomek.Noah: skorzystaj z wzory rekurencyjnego
8 mar 20:06
wiki: co to jest za wzór jestem słaba z matmy uczę się zaocznie czy możesz mi pomóc bardzo proszę
8 mar 20:17
ewcia:
| | 1 | | 1 | | 3 | |
an+1 = − |
| (n+1) − 1= − |
| n − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 3 | | 1 | | 1 | |
an+1 − an = − |
| n − |
| + |
| n +1 = − |
| dla każdego n∊N+ ⇒ciąg (an) jest |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
arytmetyczny
8 mar 20:19
wiki: dziękuje wam jesteście super

8 mar 20:24