Wartość wyrażenia wynosi
Denny: | | cos40 | |
Wartość wyrażenia wynosi |
| *tg40 |
| | cos50 | |
Są nastepujace odp A)1 B)1/2 C)tg50 D)cos50

Prosilbym o dokladne rozpisanie

z gory dziekuje za pomoc
8 mar 19:59
Tomek.Noah:
| cos40o | | sin40o | | sin40o | | sin400 | |
| * |
| = |
| = |
| =1 |
| cos50o | | cos40o | | cos500 | | sin400 | |
8 mar 20:09
Denny: a dlaczego sin40/cos50 rowna sie nagle sin40/sin40 ?
8 mar 20:12
Tomek.Noah: cos50o=cos(90o−50o=sin40o takie przesztalcenie ktore powinienes znac skoro robisz takie
zadnie
8 mar 20:14