okrąg
kasiaaa: Proszę o pomoc
Oblicz stosunek długości okręgu opisanego na kwadracie do długości okręgu wpisanegi w ten
kwadrat.
8 mar 19:41
Tomek.Noah: pomoge
8 mar 19:44
kasiaaa: będę wdzięczna
8 mar 19:44
Tomek.Noah:

l
D=2πr , r=a
√2
l
D=2πa
√2
l
m=2πr , r= a
l
m=2πa
8 mar 19:48
kasiaaa: a co to jest l
D i l
m
8 mar 19:53
Tomek.Noah: l
D obwod duzego kola l
m obwod malego kola powinnas sie domyslec z tresci zadania
8 mar 19:58
kasiaaa: Racja

mam jeszcze jedno zadanko. pomożesz mi?
W kole o środku O i promieniu 4 poprowadzono cięciwę AB. Oblicz pola figur, na jakie cięciwa
podzieliła koło, jeśli pole △AOB jest równe 4√2.
8 mar 20:00