równanie
Natalia: Rozwiąż równanie, wynik przedstaw w postaci 2n
x−242/x−240 = 0,8
/ to znak dzielenia
9 lut 20:45
wredulus_pospolitus:
Natalio − proszę Cię ponownie zapisać to równanie, ale tym razem użyj nawiasów do zaznaczenia
co jest w liczniku a co jest w mianowniku
9 lut 20:52
mam pytanie:
10(x−2
42)= 8(x−2
40)
10x−10*2
42=8x−2*2
42
2x=8*2
42
x=4*2
42 4=2
2
x=2
44
9 lut 23:13
Mariusz:
Tutaj Wredulus ma rację
W obecnej postaci inaczej należałoby zinterpretować to wyrażenie
Prawdopodobnie to oto chodziło
10 lut 07:57