granica funkcji w punkcie
Muala:

Na rysunku przedstawiono wykres funkcji f. Granica funkcji w punkcie x0=−2 jest równa:
A. 1 B. 2 C. −2 D. nie istnieje
Mam wątpliwości czy odpowiedź A czy B, bo patrząc na wykres to jakby granica lewo i prawo
stronna są równe 2, no ale wartość funkcji jest równa 1 i już nie wiem bo jak jest wzór i
liczę to podstawiam do wzoru iksa, gdyby opisać tą funkcje klamerką to bym liczyła lim x−>−2
f(x)=1, bo wzięłabym ten wzór gdzie funkcja działa dla x=−2, czy ktoś pomoże? Dziękuję