rachunek prawdopodobienstwa - bardzo prosze o pomoc
Stach: W pojemniku jest 15 kul ponumerowanych liczbami od 1 do 15.
Z pojemnika losujemy 3 razy po 2 kule i za każdym razem wylosowane kule wrzucamy z powrotem
do pojemnika.
Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania co najmniej 2 razy pary kul, które będą ponumerowane
liczbami pierwszymi.
7 lut 10:01
.:
1. Wypisz liczby pierwsze
2. Ile ich jest w sumie? Powiedzmy że jest ich m
4. Skorzystać możesz że schematu Bernoulliego.
P(Sukces = 2) + P(Sukces = 3) = ....
7 lut 13:18
Stach: bardzo dziekuje
7 lut 16:45