matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Równania różniczkowe
wpp:
wyznacz rozwiązanie szczególne równania y'−2y=x
6 lut 14:51
ABC z roboty:
y=ax+b y'=a a−2(ax+b)=x −2ax+(a−2b)=x −2a=1 a−2b=0 a=−1/2 b=−1/4 y=−1/2x−1/4
6 lut 15:05