Oblicz całkę podwójną ograniczoną krzywymi
Branito: Cześ mam problem, ponieważ mam obliczyć całkę podwójna:xy dxdy ograniczoną krzywymi : y=−x2 +4
, y=0, y=√x
i w odpowiedzi jest wynik 44/3. Wykres mam dobry ale w treść nie ma takiego ograniczenia w
które konkretnie pokazuje jaki to obszar i teoretycznie byłby to obszar nad osią x
26 sty 20:28
. :
Niby jaki 'teoretycznie' mógłby to być obszar?
26 sty 21:29
. : Obszar o którym myślisz NIE JEST ograniczony (os OX nie jest ograniczeniem obszaru) w efekcie
wtedy musiałbyś całować po nieskończony obszarze.
26 sty 21:32