matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wrór
mała147:
Proszę o dalszą pomoc Wyprowadź wzór: P=
1
2
d
1
*d
2
i mam tak: |OD|=
1
2
d
2
|OA|=
1
2
d
1
z tw. pitagorasa: (d
1
)
2
:2+(d
2
)
2
:2=a
2
d
1
2
:4+d
2
2
:4=a
2
√
d
1
2
+d
2
2
:2=a i co dalej?
8 mar 19:26