macierz
studin: Pokaż że jeśli w macierzy A zachodzi
w1(A) + w2(A) + w3(A), to A nie jest odwracalna
a) Wyjasnij dlaczego Ax = [1 0 0]T
b) Dla jakich wektorow [b1 b2 b3]T równanie Ax = b posiada rozwiazanie
c) Co sie dzieje z trzecim wierszem gdy uzyjemy metody operacji elementarnych do znalezienia
macierzy odwrotnej
Czy moze ktos podpowiedziec o co chodzi w tym w1(A) + w2(A) + w3(A), i jakos pomoc
20 sty 13:17
studin: tam mialo byc w1(A) + w2(A) = w3(A)
20 sty 13:22
studin: a) nie moze miec rozwiazania
20 sty 13:30
studin: ok musze postac napisac na nowo bo popelnilem za duzo bledow
20 sty 13:32