macierz
kasia: wskaz jedyne macierze B∊ M(3,3) tkaie ze dla dowolnej macierzy A∊M(3,3)
a) BA = 4A
b) BA = 4B
c) BA jesst równa macierzy powstałej poprzez zamiane 1 i 3 wiersza macierzy A
d) wszystkie wiersze macierzy BA są takie same jak 1 wiersz macierzy A
jak to robic? Czy moze ktos pomoc?
19 sty 20:50
ABC:
a ty znowu z tym wyjeżdżasz , trzeba chytrymi podstawieniami to zrobić
w dwóch pierwszych możesz wykorzystać macierz jednostkową
w pierwszym dla A=I otrzymujesz natychmiast BI=4I , czyli B=4I jedyny kandydat i spełnia
w drugim dla A=I otrzymujesz BI=4B , czyli B=4B, czyli B macierz zerowa jedyny kandydat i
spełnia
19 sty 21:08
kasia: a c d?
19 sty 21:20
ABC:
c d niech ci kto inny rozwiąże ja swój limit dobroci wyczerpałem
19 sty 21:38
Adamm: trzeba włożyć monetę
19 sty 21:39
19 sty 21:40
kasia: kawka i moce wroca
19 sty 21:43
Adamm: Jak rozumiesz co ABC zrobił w a i b, to zrozumiesz co masz zrobić w c i d. To bardzo proste
zadanie
19 sty 21:44
kasia: rozumiem
19 sty 21:50
kasia: co bylo a w i b
19 sty 21:51
kasia: nie zmienia to braku perspektywy na c i d
19 sty 21:54
Kasia: Ma ktoś jakiś pomysł?
20 sty 09:51
. : Ale przecież to zadanie było jakiś czas temu.
Poszukaj w archiwum.
20 sty 11:17
20 sty 12:07
. :
Oj nie. O wiele dawniej to było robione. I na pewno były jakieś odpowiedzi.
20 sty 12:09
kasia: juz wiem, dzieki
20 sty 12:39