matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Trygonometria
Maciek:
2
1
Dane są kąty α,β,γ. Wiedząc, że kąty α i β są ostre, oraz sinα =
oraz sinβ =
i
5
5
α+β+γ=π Oblicz cosγ
15 sty 18:51
ABC:
i z czym masz problem? możesz wyliczyć cosα i cosβ cos γ=−cos(α+β)
15 sty 19:13